Bosvelijos derva (Frankincense)



Užsakyti:
Talpa:Kaina:Kiekis:
50g maišelyje4.00 Eur
50g dėžutėje6.00 Eur


Tai vieni seniausių smilkalų – pirminė smilkalo forma. Jie nuo seno daromi iš nedidelių bosvelijos šeimos medžių sakų. Šie medžiai auga karštuose, sausuose ir net dykumų regionuose vakarinėje Afrikoje arba Arabijos pusiasalyje bei Indijoje. Dėl visą laiką tame regione tvyrančios labai aukštos temperatūros medžiai išskiria tirštus sakus, kurie krentant temperatūrai skleidžia malonius kvapus.

Ši medžiaga, pasirodanti po medžio žieve, buvo vadinama „pieno baltumu“ arba arabiškai „Leban“, o laikui bėgant įgavo naują pavadinimą – „Olibanum“ ir „Ladan“.
Smilkalai naudojami jau tūkstantmečius. Tai ypač vertinga ir brangi medžiaga, labai svarbi vietos prekeiviams. Būtent šią vertingą aromatinę medžiagą trys išminčiai ir atnešė kūdikėliui Jėzui.
Bosvelijos derva naudojama ne tik smilkymui ir smilkalų, eterinių aliejų gamyboje, bet ir kosmetikos bei kvepalų pramonėje. Tradiciškai ši derva naudojama ir gydymo tikslais, vietinius gelbsti nuo dantų skausmo ir saugo nuo karieso, gerina virškinimą ir padeda išlaikyti gražią odą. Indijoje sakoma, kad reikia kasdien namuose smilkyti šią dervą, kad būtum sveikas; naudojama artrito, žaizdų gydymui, moterų hormoninės sitemos reguliavimui ir aplinkos išvalymui.
Bosvelijos preparatai yra ištirti ir mediciniškai.
Naudojimas:
Iprastas būdas smilkyti dervas yra anglies tabletės. Jų būna paprastų ir greitai užsidegančių. Dervos gabalėliai užberiami ant anglies tabletės ima kaisti ir skleisti švarų baltą dūmą. Tačiau yra ir pigesnis būdas smilkyti dervas – padėti jas ant senos įkaitintos keptuvės (nenaudokite nesvylančių) ar kito metalinio indo, tiks netgi aliuminio folijos gabalėlis padėtas ant įkaitusio paviršiaus.

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Kontaktai

Kaunas, Kęstučio 44
Tel.: 221303, 865998012
El.paštas: kaunas@ajurvedavisiems.lt
Darbo laikas:
I - 11-19
II - 11-19
III - 11-19
IV - 11-19
V - 11-19
VI - 11-16
VII - nedirbame
 

Duomenų apsaugos politika

Mes vertiname savo klientų saugumą, tad užsakymui įvykdyti reikalingi duomenys niekada nebus perduoti tretiesiems asmenims, nesusijusiems su užsakymo įvykdymu. 

Paspausdami mygtuką "Siųsti užsakymą" Jūs sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys bus naudojami tik užsakymo įvykdymo tikslu. Jūsų telefono numeris, pristatytmo adresas ir kontaktinis vardas bus pateiktas pristatymo kompanijai ir naudojamas tik siuntos pristatymo ir įteikimo tikslu. 

Jokie naujienlaiškiai ar informacija be atskiro Jūsų sutikimo nebus siunčiama.