Buitinis ozonatorius



Užsakyti:
Talpa:Kaina:Kiekis:
su skaitmeniniu laikmačiu 89.00 Eur
su mechaniniu 69.00 Eur


Naudojamas oro, maisto ir vandens valymui, dezinfekavimui, burnos ir odos priežiūrai.
 
Kas yra ozonas?
Ozonas - tai triatomis deguonis, kvapnios dujos, mūsų atmosferoje susidarančios elektros iškrovos metu. Jį 1840 metais aptiko vokiečių chemikas, ir šios aktyvios dujos pavadintos ozonu - nuo senovės graikų kalbos žodžio ozein - "kvepėti". Juk pastebėjote, kaip kvepia ozono prisotintas oras po perkūnijos?..
Dauguma apie ozoną esame girdėję kaip Žemės stratosferos sluoksnį, saugantį mus nuo ultravioletinių saulės spindulių. Išties, šios dujos mums yra gyvybiškai svarbios. Tačiau mūsų atmosferoje jos gali būti ir naudingos, ir žalingos. Pasižymėdamos daugeliu naudingų savybių jos padeda įveikti ligas, tačiau didelės koncentracijos ozono dujos labai pavojingos žmogaus sveikatai.
Ozonu, esančiu gamtoje, pakenkti sau beveik neįmanoma, nes ozono koncentracija yra labai maža ir pati molekulė yra nestabili. Ore ozonas labai greit suyra ir vėl tampa deguonimi. Net fiziologiniame tirpale ozono koncentracija per 20 minučių perpus sumažėja. Distiliuotame vandenyje ji išsilaiko ilgiau - iki 24 - 48 valandų.
Ozonuoti galima bet kurį skystį. Dažniausiai tai duoda teigiamą efektą. Tačiau įleistas į alkoholį ozonas jį paverčia nuodais, nes suskaido etilo spiritą.
 
Kam naudojamas ozonas?
Vandens valymui - ozonas efektyviai naikina bakterijas ir virusus, pašalina organinius teršalus vandenyje. Panaikina kvapus ir gali būti naudojamas kaip baliklis. Dar daug kur vandens valymui naudojamas chloras, kuris yra nuodingas mūsų organizmui ir gali jungtis su kitomis organinėmis medžiagomis sudarydamas žalingus junginius, nors ozonas gali saugiai išvalyti vandenį. Šiuolaikiniuose baseinuose ir kubiluose jau įrengiamos ozonavimo sistemos, kad būtų galima išvengti chloro naudojimo.
Chemijos pramonėje ozonas naudojamas kaip oksidantas.
Maisto pramonėje – naudojamas nepageidaujamų organizmų dauginimosi kontrolei įvairiuose maisto produktų gamybos procesuose. Gali būti naudojamas dezinfekuoti produktams, naudojamam vandeniui ir patalpoms kur maistas laikomas. Taip pat įrangos dezinfekavimui.
Medicinoje – Kinijos ligoninėse ir klinikose ozonas naudojamas kaip dizinfektantas. Vokietijoje ir kitose išsivysčiusiose šalyse ozonas naudojamas terapijai. Ozono antibakterinis veikimas yra daug stipresnis nei formalino ar permenganato. Medicinoje ozonas pirmąkart panaudotas per Pirmąjį pasaulinį karą. Ozonu buvo purškiamos ilgai negyjančios žaizdos, gangrenuota oda, grybelinių ligų pažeistos sritys. Netrukus ozono mišiniai pradėti taikyti ir vidiniam gydymui. Šiuo metu ozonas jau plačiai taikomas daugelyje pasaulio šalių sveikatos būklei gerinti. Pavyzdžiui, vien Austrijos sostinėje Vienoje veikia apie 40 ozonoterapijos kabinetų!
Ar saugu ozonatorių naudoti namuose?
Laikantis nuodytos naudojimo instrukcijos buitinį ozonatorių naudoti visiškai saugu. Grynas ozonas yra toksiškas, tačiau jis yra labai nepastovus. Nedidelės ozono dozės ne tik nekenkia organizmui, bet ir gali pagerinti jo būklę. Buitinio ozono generatoriaus išskiriamas ozono kiekis yra visiškai saugus , jei elgsitės teisingai.
 
Ozonatoriaus naudojimas namuose
 
Oro valymui:
Uždaras kambarys - 10 min. Pašalins kvapus, tabako dūmus, gyvūnų kvapus.
Virtuvė - 10 min. Ppašalins maisto gaminimo kvapus, dūmus.
Spintos, spintelės - 10 min. „Nužudys“ bakterijas ir pelėsius, panaikins kvapus.
Kilimai, baldai - 10-30 min. Panaikins kenksmingas naujų baldų, kilimų, dažų dujas.
 
Maistui ir vandeniui:
Vaisių ir daržovių plovimas – 10-20 min. Išskaido ir pašalina pesticidus nuo vaisių ir daržovių paviršiaus.
Indų, įrankių plovimas – 10 min. Sunaikina bakterijas.
Žuvies ir mėsos plovimas – 5-10 min. Panaikina nemalonų kvapą, bakterijas.
Vanduo – 10 min. 10 litrų. Panaikina organinius teršalus, balina, padidina deguonies kiekį vandenyje.
Maisto saugojimui – 5-10 min. Dezinfekuoja maistą šaldytuve, prailgina šviežių vaisių ir daržovių laikymo laiką šaldytuve, išlaiko maistą šviežesnį.
Šaldytuvo dezodoravimui – 10 min. Panaikina kvapus šaldytuve, neleidžia produktams prisigerti kitų kvapų.
 
Sveikatos priežiūrai:
Ozonuoto vandens vonia – 15-30 min.
Skalbiniai – 20 min. Panaikina bakterijas, kvapus ir balina.
Kūdikių reikmenys – 5-10 min. Dezinfekuoja buteliukus, žaislus ir pan.
Burnos higiena – 5-10 min. Žudo bakterijas, kariesą, padeda sugyti žaizdoms.
Odos priežiūra – 10-20 min. 10 litrų. Naikina bakterijas, padeda apsisaugoti ir kontroliuoti odos ligas, skatina metabolizmo procesus, oda atrodo sveikesnė ir gaivesnė.
 
Techninė informacija
 
 
Ozono išeiga: 400 mg/val
Maksimalus darbo laikas 30 min.
  
Apie ozonatoriaus poveikį plačiau
 
Oro valymui
 
Gerai žinoma, kad ozonas patalpoje pripildo orą deguonies ir padaro jį gaivų, lyg po perkūnijos. Bet tai ne visa ozonavimo nauda. Plačiausiai ozonatoriai naudojami patalpų dezinfekavimui. Ozonas žudo ne tik bakterijas, grybelius bet ir virusus, todėl sumažėja tikimybė užsikrėsti virusinėmis ligomis. Ozonatorius tiesiog būtinas biuruose, ligoninėse, mokyklose ir darželiuose siaučiant epidemijom.
Tyrimų rezultatai JAV patvirtina, kad valant gyvenamose patalpose orą ozonatorių pagalba, sumažėja alerginės reakcijos; pagerėja miegas; palengvėja žmonių su kvėpavimo takų ligomis būklė; sumažėja depresijos atsiradimo tikimybė; mažėja galvos skausmai, gerėja bendra savijauta.
 
Vandens valymui
 
Ozonas yra labai nepatvarus. Ozoną sudarantys trys deguonies atomai skyla ir susidaro pastovi deguonies molekulė ir vienas laisvas „O“ atomas, kuris jungiasi su kitais elementais. Vyksta oksidacijos procesas, kurio metu susidaro deguonis, vanduo, anglies ir kiti oksidai, kurie neteršia aplinkos ir nesudaro kancerogeninių medžiagų.
Dėka šių cheminių reakcijų mūsų chloruotas vanduo iš čiaupo būna išvalytas nuo chloro ir kitų teršalų, taipogi nuo organinių. Negana to mes gauname deguonies prisotintą vandenį.
 
Ozonuotas vanduo yra silpnai šarminis, o jo PH - = 7,5 - 9,0. Toks vanduo rekomenduojamas gėrimui. Jame deguonies yra 12 kartų daugiau nei paprastame vandenyje. Kuo žemesnė vandens temperatūra, tuo ilgiau jame išlieka ozonas. Ozonas padeda audiniams pasisavinti gliukozę. Daugiau kraujo su deguonimi patenka į organus, dingsta deguonies alkis, pagerėja audinių mikrocirkuliacija. Ozonas teigiamai veikia kepenų ir inkstų metabolizmą. Palaiko širdies raumens veiklą. Teigiamas poveikis sergant širdies ir kraujagyslių ligomis įrodytas klinikinėje praktikoje. Pastebėta, kad sumažėja cholesterolio kiekis kraujyje, kraujo krešulių susidarymo pavojus, o deguonies transportas aktyvuoja ląstelių “kvėpavimą”.
Ozonuotas vanduo plačiai vartojamas gastroenterologijoje sergant gastritais, ezofagitais, esant opai, chroniškam cholecistitui.
Ginekologijoje vartojamas sergant įvairiomis infekcinėmis ligomis: herpes virusu, citomegalovirusu, chlamidijomis, ureplazma, trichomonoze, o taip pat sergant vaginitu, kolpitu, gimdos kaklelio erozija.
Ozonuoto vandens vonios gerina kraujotaką, gydo žaizdas, pagerina odos būklę sergant įvairiomis odos ligomis, aktyvuoja detoksifikacijos procesus, pagerina kvėpavimo funkciją. Procedūra ozonuoto vandens vonioje turi trukti 30 min., vandens temperatūra 38-40 laipsnių. Širdies sritis turi būti virš vandens. Tokia vonia pašalins nuovargį, padės pasišalinti šlakams iš organizmo, normalizuos miegą, pagerins odos būklę. Padės kovoje su celiulitu, „degins riebalus“, lygins ir stangrins odą. Ozonuota vonia tinka esant reumatizmui, migrenai, taip pat aktyvuoja ląstelių atsidalinimą, stabdo senėjimą, mažina alergines reakcijas.
 
Kosmetikai
 
Ozonoterapija labai plačiai naudojama kaip jauninati priemonė. Ozonoterapijos metu ozonuojamas paciento kraujas ir suleidžiamas atgal arba leidžiamas ozonuotas fiziologinis tirpalas. Taipogi taikoma išorinė ozonoterapija, kuriai naudojamas ozonuotas vanduo ar aliejus.
Buitiniu ozonatoriumi galima ozonuoti bet kokį skystį, taip pat augalinius aliejus, kurių poveikis prisotinus ozono bus stipresnis.
Naudojant ozonuotą aliejų masažui ryškiai sumažėja strijos.
Prausiantis ozonuotu vandeniu, oda yra giliau išvaloma, prisotinama deguonies, geriau „kvėpuoja“, tampa skaistesnė, atgauna spalvą. Siekiant efekto būtina kasdien išgerti stiklinę ozonuoto vandens.
Ozonas dėl dezinfekcinių bei detoksikacinių savybių plačiai vartojamas jaunatviškiems spuogams, kitiems odos pažeidimams gydyti. Aktyvindamas limfos apytaką neleidžia kauptis toksinams ir panaikina celiulitą. Pasaulyje praktikuojamas ozono suleidimas į poodį suaktyvina kalogeno gamybą, ir oda atgauna stangrumą, kaip jaunystėje. Masažas ir kasdienė ozonuoto vandens dozė padės išvengti celiulito susidarymo.
Jei plausite galvą ozonuotu vandeniu išnyks pleiskanos.
 
Burnos higienai
 
Lietaus debesimis ir gaiva kvepiantis ozonas — puikus stomatologo pagalbininkas, gydant nuo karieso, gingvito, periodontito, uždegimo ir daugelio burnos ertmės ligų.
Odontologijos specialistai nurodo, kad pačiose pradinėse stadijose dantų kariesą galima išgydyti padengus dantį specialiu emaliu, kurio sudėtyje yra ozono. Norint, kad dantys apskritai būtų atsparesni kariesui, reikia kartkartėmis gerti ozonuoto vandens ir juo skalauti burną. Tai gera karieso profilaktika, tinkanti įvairaus amžiaus žmonėms. Be to, tai valo bei gydo ir visą organizmą.
Ozonas greitai užgydo burnos ertmėje atsiradusias žaizdeles ir opeles, net chirurginio pobūdžio žaizdas (pvz., ištraukus dantį ar atlikus pjūvį žandikaulio srityje). Jis stiprina kaulinio audinio struktūrą, burnos srities kraujotaką, užkertą kelią galimam uždegimui ir pūliavimui. Ozonas ir ozonuotas vanduo (skalavimo skystis) — viena geriausių profilaktinių priemonių nuo periodontito, padedanti greičiau įveiktį šį nemalonų ir neestetišką dantenų susirgimą.
Patyrę odontologai tiems, kurie nori išsaugoti gražius ir sveikus dantis bei išvengti dantenų uždegimų, rekomenduoja dažniau naudoti ozonuotą vandenį (gerti ir skalavimui) bei įvairius ozono aliejus.
Burnos skalavimas ozonuotu vandeniu padės išvengti nemalonaus burnos kvapo.
 
Buityje
 
Buityje ozonas naudojamas maisto produktų išvalymui nuo cheminių teršalų, mikroorganizmų ir jų sporų, pelėsio ir kitų grybelių. Tam tiesiog ozonuojama aplinka kur laikomi produktai (šaldytuvas, maišelis) arba jie plaunami ozonuotu vandeniu ar pamirkomi. Ozonuoti produktai ilgiau išlieka švieži.
Ozonu dezinfekuojami ir dezodoruojami visi daiktai – sterilizuojami indai, kūdikių priemonės, naikinami kvapai, bakterijos, grybeliai ir pelėsiai. Ozonatoriumi galite dezodoruoti ir batus – įdėkite batą į maišelį, į batą įdėkite ozonatoriaus vamzdelį, maišelį užriškite ir įjunkite ozonatorių 10-15 min.
Esant nudegimams, žaizdoms, atleto pėdai, grybeliui, bičių įgėlimams, herpiui, dermatitui taip pat išoriškai naudojamas ozonuotas vanduo ar aliejus.
Ozonatorius naudojams ir skalbinių dezinfekavimui, dezodoravimui ir balinimui.
Ozonuotas vanduo naudojamas akvariumų priežiūrai ir vandens gyvūnų ligų profilaktikai. Taip pat naminių gyvūnų priežiūrai.
Ozonuotu vandeniu apdorotos sėklos greičiau sudygsta, nepūva sodinukai, nesidaugina mikroorganizmai.

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Kontaktai

Kaunas, Kęstučio 44
Tel.: 221303, 865998012
El.paštas: kaunas@ajurvedavisiems.lt
Darbo laikas:
I - 11-19
II - 11-19
III - 11-19
IV - 11-19
V - 11-19
VI - 11-16
VII - nedirbame
 

Duomenų apsaugos politika

Mes vertiname savo klientų saugumą, tad užsakymui įvykdyti reikalingi duomenys niekada nebus perduoti tretiesiems asmenims, nesusijusiems su užsakymo įvykdymu. 

Paspausdami mygtuką "Siųsti užsakymą" Jūs sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys bus naudojami tik užsakymo įvykdymo tikslu. Jūsų telefono numeris, pristatytmo adresas ir kontaktinis vardas bus pateiktas pristatymo kompanijai ir naudojamas tik siuntos pristatymo ir įteikimo tikslu. 

Jokie naujienlaiškiai ar informacija be atskiro Jūsų sutikimo nebus siunčiama.