Kuo ji ypatinga - Himalajų druska?

Prieš 40-50 milijonų metų, susidūrus dviem žemynų plokštėms susidarė Himalajai. Prieš tai šiame regione buvo didelė jūra Tetija. Džiūstant šiai „palaidotai“ jūrai nusėdo druskos. Kadangi druskos klodai milijonus metų buvo saugomi išsilydžiusių uolienų sluoksnio, jie yra neužteršti moderniais teršalais. Himalajų druska visiškai švari ir natūralios kilmės. Ją išgaunant taip pat nenaudojami jokie chemikalai, priešingai nei kitos druskos, jis kasama požeminėse kasyklose rankiniu būdu ir apdorojama akmenimis. Himalajų druska neturi jokių konservantų ar priedų.
Gydytojai pritaria, kad Himalajų druska yra švariausia planetoje ir naudinga sveikatai.
Milijonus metų žemės paviršiaus slėgti druskos kristalai yra tobuliausios geometrinės struktūros. Jie labai dera su mūsų kūno vidne veikla, nes Himalajų druskos kristalai yra beveik identiški elementų, kurie randami žmogaus organizme, rinkiniui: yra 84 mikroelementai iš galimų 92 ir jų santykis toks pats kaip mūsų kraujyje.
Himalajų druska gali būti naudojama pasigaminti mineraliniam vandeniui, tiesiog ištirpinant nedidelį kiekį šaltinio ar išvalyto vandens; ištirpinama karštame vandenyje vonioje – ne tik malonu, bet ir sveika J; sumaišius su eteriniais aliejais, pasigaminti prabangų šveitiklį; taip pat valgiui. Ir bet kuris iš šių druskos naudojimo būdų padeda išlaikyti natūralią kūno pusiausvyrą.
Iš Himalajų druskos gaminamos lempos. Himalajų druskos lempos sukuria neigiamo krūvio jonus ore. Tarša ir elektros įrenginiai sukuria teigiamo krūvio jonus, kurie įtakoja oro kokybę ir gali būti žalingi mūsų sveikatai. Naudodami Himalajų druskos lempas galite pakeisti jonų krūvį savo aplinkoje ir išvengti psichinės ir fizinės „elektros smogo“ žalos. Neigiami jonai susiriša su teigiamais ir juos neutralizuoja. Neigiami jonai susijungę su teršalais ore tampa sunkūs ir nukrenta ant žemės, taip mes jų nebegalime įkvėpti.
Palyginimui: neigiamo krūvio jonų ore prie jūros ar krioklių yra iki 10000 kubiniame metre, o mieste piko valandomis vos 100 neigiamų jonų kubiniame metre oro.
 
Himalajų druskos poveikis mūsų organizmui
 
Himalajų druskoje esantys 84 elementai, lygiai tokie patys kokie buvo “pirmykštėje jūroje” ir kokie randami musų kūne:
  1. Reguliuoja vandens turinį organizme.
  2. Sukuria tinkamą pH balansą ląstelėse, ypatingai smegenų ląstelėse.
  3. Reguliuoja kūno cukrų ir mažina senėjimo žymes.
  4. Padeda gamintis hidroelektrinei energijai kūno ląstelėse.
  5. Gerina maisto dalelyčių absorbciją žarnyne.
  6. Įtakoja kvėpavimo sistemą.
  7. Išsaugo sinusų sveikatą.
  8. Padeda išvengti raumenų spazmų (mėšlungio).
  9. Stiprina kaulus.
  10. Reguliuoja miegą.
  11. Palaiko libido.
  12. Gerina kraujotakos sistemą.
  13. Junginyje su vandeniu reguliuoja kraujo spaudimą.
Kiekvienam Natrio chlorido (įprastos stalo druskos) gramui atsikratyti, organizmas sunaudoja 23 kartus daugiau vandens, nei būna vienoje ląstelėje. Taigi įprastos stalo druskos vartojimas įtakoja skysčių perteklių organizme, kas sukelia:
  • Nemalonų celiulitą
  • Reumatizmą, artritą ir podagrą
  • Inkstų ir tulžies akmenis.
Šiandienos valgomoji druska yra „tuščia“, joje nėra gyvybiškai svarbių elementų, todėl Himalajų druska yra tokia vertinga.
Unikali druskos struktūra – mineralai ir elementai yra koloidinės formos, tai reiškia, kad jie yra labai maži ir ląstelių lengvai pasisavinami.
Himalajų druska neapsunkina kūno kaip kitos druskos. Kūnui yra labai sudėtinga pasisavinti per daug šios druskos, nes yra galingos grįžtamojo ryšio grandinės, kurios reguliuoja šį procesą. Todėl ši druska skatina sveiką balansą ir nedidina kraujo spaudimo kaip įpratsa valgomoji druska.
 
Valomoji Himalajų druskos vonia
Oda yra „išmetamasis“ organas, kuris atspindi žarnyno būklę. Detoksifikuojančios Himalajų druskos vonios padeda jūsų odai jonine forma. Bioenergetiškai silpni taškai subalansuojami ir aktyvuojama kūno energijos tėkmė.
Maksimaliam efektui gauti druskos vonios koncentracija turi būti 1%. Taigi jei vonioje telpa 100-120 litrų vandens, tai Himalajų druskos reikia bent 1,2 kg. Pirmiausiai suberkite druską į vonią, tada įpilkite pakankamai vandens ir palikite, kad druskos kristalai ištirptų. Tuomet pripildykite vonią šilto vandens iki reikiamos temperatūros.
Vanduo turi būti apie 37° C temperatūros, kad organizmas nenaudotų energijos termoreguliacijai. Vonia išlaikys pastovią temperatūrą dėl biofizinės sudėties – molekulės juda pastoviu greičiu.
Nenaudokite jokių vonios priedų, muilų ar aliejų.
Procedūra turi trukti 20 – 30 minučių. Tokia vonia yra prilyginama skysčiui kuriame plaukioja embrionas nėštumo metu.
Po vonios nesiprauskite ir nenusiskalaukite, tiesiog nusausinkite odą rankšluosčiu.
Po procedūros bent 30 minučių pailsėkite.
PERSPĖJIMAS: Nors ši procedūra daro teigiamą poveikį jūsų organizmui, bet apkrauna kraujotakos sistemą. Tad jei turite silpną širdį ar kenčiate dėl kraujotakos sutrikimų, pirma pasikonsultuokite su gydytoju.
 
Skirtingai nei įprasta vonia, vonia su Himalajų druskos kristalais nedžiovina odos. Druska nusėda viršutiniame odos sluoksnyje ir suriša vandenį. Tai sudaro natūralią apsauginę plėvelę ant odos ir neleidžia jai išdžiūti.Todėl druskos vonios tinka sausai odai.
30 minučių valomojoje Himalajų druskos vonioje, prilygsta trijų dienų pasninkui. Toksinai pasišalina į vandenį, sumažėja rūgščių lygis organizme ir susibalansuoja odos pH faktorius. Be viso to ši vonia teigiamai veikia ir kvėpavimo sistemą, nes kvėpuojate oru pakrautu jonizuotais mineralais.
Esant mėnulio pilnačiai organizmo gydomosios savybės yra maksimalios, druskos vonios mineralai ir energija optimaliai pasisavinami, harmonizuojami bioenergetiškai silpni taškai ir aktyvuojama kūno energijos tėkmė. Esant jaunam mėnuliui pasiekiamas maksimalus valomasis efektas – prilyginamas trijų dienų pasninkui.
 
Himalajų druskos sūrymas
Kai vanduo ir druska susijungia, teigiami druskos jonai apsupa neigiamus vandens molekuės jonus ir neigiami druskos jonai apsupa teigiamus vandens molekulės jonus. Jonai hidrolizuojasi ir visiškai pasikeičia vandens ir druskos geometrinė struktūra. Šio proceso metu druskoje esantys biofotonai išsilaisvina į tirpalą be jokios papildomos energijos. Tokį tirpalą jūs galite pasigaminti namie. Tereikia įdėti pakankamai druskos kristalų į vandenį, kad jis taptų prisotintas.
Kaip gaminamas Himalajų druskos sūrymas:
  • Įdėkite į uždaromą stiklinį indą keletą druskos kristalų (akmenų). Įpilkite šaltinio arba išvalyto (filtruoto)vandens, kad indas būtų pilnas.
  • Po 24 valandų pažiūrėkite ar kristalai neištirpo. Jei ištirpo įdėkite dar kelis kristalus. Kai kristalai nebetirps, o tiesiog nusės ant dugno, tirpalo koncentracija bus 26%, ir jis bus paruoštas vartojimui.
Indas gali būti papildomas vandeniu ir druska daugybę kartų. Šis sūrymas gali būti laikomas metų metus uždarytame inde nekeičiant. Juk druska natūraliai antibakterinė, natūralus fungicidas, tad sūrymas nesuges ir nepasens Tik neužmirškite, kad inde visuomet turi būti neištirpusių druskos kristalų, tai užtikrins tinkamą tirpalo koncentraciją.
 
Kiekvieną rytą, nevalgius ir negėrus, įpilkite šaukštelį paruošto sūrymo į stiklinę švaraus vandens ir išgerkite.
Himalajų druskos sūrymo poveikis :
  • Aprūpina kūną kombinuota 84 jonizuotų mineralų energija, kurią kūnas išlaiko iki 24 valandų
  • Reguliuoja šarmų/rūgščių pusiausvyrą organizme
  • Normalizuoja kraujo spaudimą
  • Tirpina ir šalina nuosėdas, kurios skatina akmenų susidarymą ir įvairių formų reumatizmą, pašalina sunkiuosius metalus iš organizmo, taip pat kalcio nuosėdas
  • Silpnina priklausomybes – mažina troškimą, poreikį, tam kas sukelia priklausomybę
  • Padeda įveikti odos ligas, nes valo ją iš vidaus į išorę
  • Stabilizuoja nereguliarų širdies ritmą
  • Reguliuoja cukraus kiekį kraujyje
  • Gyvybiškai svarbi nervų ląstelėms, komunikacijos ir informacijos procesuose
  • Svarbi maisto dalelyčių absorbcijai žarnyne
  • Nepakeičiama plaučių išsivalymui nuo skreplių ir gleivių kamščių, ypatingai esant astmai ir cistinei fibrozei
  • Padeda užsikimšus sinusams
  • Tai stiprus antihistaminas (antialerginį poveikį turintis)
  • Padeda išvengti raumenų mėšlungio
  • Nuo per didelio seilių išsiskyrimo
  • Tiesiog būtinas kaulų struktūrai. Osteoporozė dažnai yra druskos ir vandens trūkumo rezultatas.
  • Reguliuoja miegą
  • Nedidelis sūrymo kiekis ant liežuvio nuramins pastovų sausą kosulį
  • Padeda išvengti podagros
  • Palaiko seksualumą ir libido
  • Saugo nuo varikozės ir „kraujagyslių tinklelio“ ant kojų.
 
2001m. GRAZ universiteto Austrijoje, atlikto tyrimo apžvalga
Pilna šio medicinio tyrimo apžvalga yra pateikta knygoje „Water&Salt, The Essence of Life“. Tiriamiesiems, kurie gėrė sūrymą, pastebėti ryškūs teigiami pokyčiai kvėpavimo, kraujotakos ir nervinės sistemos, organų ir jungiamųjų audinių veikloje. Tiriamieji teigė, kad pagerėjo miego kokybė, koncentracija, daugiau energijos, neteko svorio, padidėjo smegenų aktyvumas, sąmoningumas, pastebimai paspartėjo nagų ir plaukų augimas.
 
Kam dar naudojama Himalajų druska?
Himalajų druska gali būti naudojama įvairiai:
  • Veido prausimui: naudokite sūrymą, ar sumaišykite druską su nearomatizuotu natūraliu muilu, kūno šveitimui;
  • Kojų vonelėms naudokite druskos tirpalą;
  • Nosies plovimui: nedidelį kiekį druskos kristalų ištirpinkite ¼ puodelio šilto vandens.
  • Tiesiog įtrinkite sūrymą į odą ir palikite išdžiūti.
  • Gerklei: pagargaliuokite su šiltu sūrymo tirpalu, bet nenurykite.
  • Inhaliacijoms: užvirkite vandenį, įdėkite druskos, ir užsidengę rankšluosčiu kvėpuokite garais 10 -15 minučių. Ši procedūra naudinga sergant astma, bronchitu, sinusų, ausų infekcijomis ir kitomis viršutinių ar apatinių kvėpavimo takų ligomis.
  • Kompresai su sūrymu naudojami nuo artritinio, podagros , osteoprozės skausmo.
  • Maistui druska ištirpinama sriuboje ar karštame patiekale, ar tiesiog užberiama ant maisto.
  • Didesni, nugludinti druskos kristalai naudojami kaip dezodorantas arba muilas-šveitiklis.
Dideli Himalajų druskos luitai yra naudojami druskos kambariams įrengti, pirtyse, taipogi, maisto ruošimui, ne tik kaip indai ar lentelės, bet ir kaip kaitlentė – maisto kepimui.
<< grįžti prie straipsnių <<

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Kontaktai

Kaunas, Kęstučio 44
Tel.: 221303, 865998012
El.paštas: kaunas@ajurvedavisiems.lt
Darbo laikas:
I - 11-19
II - 11-19
III - 11-19
IV - 11-19
V - 11-19
VI - 11-16
VII - nedirbame
 

Duomenų apsaugos politika

Mes vertiname savo klientų saugumą, tad užsakymui įvykdyti reikalingi duomenys niekada nebus perduoti tretiesiems asmenims, nesusijusiems su užsakymo įvykdymu. 

Paspausdami mygtuką "Siųsti užsakymą" Jūs sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys bus naudojami tik užsakymo įvykdymo tikslu. Jūsų telefono numeris, pristatytmo adresas ir kontaktinis vardas bus pateiktas pristatymo kompanijai ir naudojamas tik siuntos pristatymo ir įteikimo tikslu. 

Jokie naujienlaiškiai ar informacija be atskiro Jūsų sutikimo nebus siunčiama.