Jums padės AROMATERAPIJA

Įsivaizduokite: viena priemonė gydo odą, ramina nervus ir stiprina imunitetą. Taip iš tiesų būna! Eterinių aliejų savybė įtakoti emocijas ir įveikti kai kuriuos susirgimus žinoma jau nuo seno. Ir tai dar ne viskas! Eteriniai aliejai labai svarbūs šiuolaikinėje kosmetologijoje. Kadangi jie natūralūs – oda juos priima, priešingai nei dirbtinius produktus, be to jie yra neįtikėtinai sudėtingos cheminės sudėties ir veikia problemas kompleksiškai – hormoniniame, kosmetiniame ir emociniame lygmenyse.
Tam, kad pasinaudoti visomis eterinių aliejų savybėmis, reikia nemažai išmanymo ir patyrimo.
 
Stangrumas lašelyje
Kas bandė žino, kad klasikinis anticeliulitinis masažas yra labai skausminga procedūra. Masažistas pirštais arba specialiu aparatu turi „sutraiškyti“ išsiplėtusias riebalų ląsteles, kad išsiskirtų susikaupę šlakai. Bet yra ir švelnesnių būdų susigrąžinti odos stangrumą – eteriniai aliejai, tai pirmaujanti priemonė, amžinoje moterų kovoje siekiant lygesnės odos.
Be jokio mechaninio poveikio eteriniai aliejai prasiskverbia į odą ir patys ima ją gydyti: pašalina skysčių perteklių (petražolė, krapas), degina riebalų sankaupas – šia savybe pasižymi visi citrusiniai eteriniai aliejai (populiariausi greipfruto ir mandarinų), o ypatingai citrinžolės ir karčiavaisio citrinmedžio (Petitgrain). Poroje šie egzotiški aliejai ne tik skaido riebalus, bet ir „patempia“ odą, tai leidžia išvengti „nudribusios“ odos, sumažėjus apimtims. O juodųjų pipirų eterinis aliejus kovoja būtent su nemaloniais poodiniais kauburėliais.
Visų svarbiausia – aliejus sąveikauja su ląstelėmis molekuliniame lygmenyje, tad nereikia jokių papildomų judesių tobulinant savo figūrą – užtenka tik išsimaudyti vonioje!
Klasikinis receptas: 4 lašai greipfruto, 3 lašai mandarino ir 2 lašai citrinų aliejaus išmaišomi 50 ml riebios grietinėlės ir po 15 min supilama į vonią. Maudykitės tokioje vonioje kas antrą dieną 10-20 min. Kursas turi trukti 3 savaites. Ši procedūra reguliuoja kepenų ir tulžies veiklą (greipfrutas), pakelia nuotaiką (mandarinas) ir stiprina imunitetą (citrina).
Aromakorekcijos specialistė Julija Irisova siūlo tokį receptą: 1 lašas krapo, 2 lašai juodojo pipiro, 2 karčiavaisio citrinmedžio (petitgrain) ir 1 lašas citrinžolės eteinio aliejaus. Šitokia vonia gali pakeisti 2 valandų trukmės kompleksinę procedūrą grožio salone.
Kartais norintiems sulieknėti siūloma derinti išorinį eterinių aliejų poveikį su vidiniu. Galima pabandyti, bet ne daugiau kaip 3 lašai per dieną 15min iki valgio ir tik 100% natūralių aliejų, nes rizikuojate prisiryti neaiškios chemijos. Vidiniam vartojimui siūlomi citrinų ir greipfrutų aliejai, jie ne tik skaido riebalus, bet ir mažina apetitą. O apelsinas, juodasis pipiras ir cinamonas, taip pat žinomi kaip „riebalų degintojai“, sužadina apetitą.
 
Žaidimai su laiku
Ko tik neprigalvojo Anti-Age industrija, kad pašalintų nugyventų metų pėdsakus. Mechaniniai, cheminiai pilingai, patempimai ir daugybė kitų procedūrų. Daugumos jų tikslas pašalinti pasenusių ląstelių sluoksnį. Apnuogintas jaunos odos sluoksnis džiugina akį, bet neilgai, nes „naujai gimusi“ oda, „gimė“ nelaiku, nepasiruošusi.
Eteriniai aliejai veikia odos ląsteles priešingai. Nenaikina pavargusio nuo nepalankios aplinkos ir stresų odos sluoksnio, bet prasiskverbia į ląstelės apvalkalą, maitina jį ir drėkina, prailgindami jų gyvavimo laiką.
Kai kurie eteriniai aliejai – santalo, pačiulės – puikiai įtakoja veido ovalą ir praradusią stangrumą odą: išmaišyti gelyje, jūros dumblių produkte ar molyje jie patempia odą, išlygina smulkias raukšleles ir pagerina mikrocirkuliaciją.
Tačiau tikrasis jaunystės eliksyras – eteriniai gėlių aliejai – Absoliutai, gaunami ne iš sėklų, šaknų ar stiebų, o iš švelnių žiedlapių. Juose gausu fitoestrogenų, todėl absoliutai puiki alternatyva hormoninei kosmetikai.
Stipriausią jauninamąjį poveikį turi tuberozos ir našlaičių eteriniai aliejai. Fitoestrogenais turtingas ir „žiedų karalius“ Kvapusis kanangas (Ylang Ylang). Unikalus mimozos eterinis aliejus puikiai tinka labai plonai ir sausai odai.
Galite įteikti prabangią dovaną odai aplink akis – pusę lašo karčiavaisio citrinmedžio (bigardia, petitgrain) sumaišę su 10 lašų bazinio makadamijos aliejaus. Išnyks tamsūs ratilai ir dėmės, o akys suspindės nauja jėga – juk šie aliejai ne tik rūpinasi oda, bet išlygina emocinį ir hormoninį viso organizmo foną.
Kadangi eterinių aliejų poveikis yra sudėtingas cheminis procesas, geriau naudotis jau paruoštomis, žinomomis formulėmis, kurias sukūrė specialistai.
 
Patys patys
Visi kokybiški natūralūs eteriniai aliejai turi kosmetinį efektą odai, bet vis tik tarpe jų išskiriami „lyderiai“.
Rožė – unikali savo kompleksiniu poveikiu. Kiekvieną odos tipą veikia savaip – sausą odą maitina, sudirgintą ramina, vystančią jaunina, o jaunai odai naudinga baktericidinėmis savybėmis. Natūralus rožių eterinis aliejus toks stiprus, kad skiesti jį reikia 1/100.
Levanda – šiek tiek nusileidžia rožei savo savybėmis, bet šį aliejų galima tepti ant odos gryną. 5 lašus levandos eterinio aliejaus išmaišykite 10-15 lašų bazinio aliejaus ir turėsite drėkinančią kaukę visiems odos tipams. Kaukę galite naudoti ir odai aplink akis, 2-3 kartus savaitėje.
Citrina – universalus baliklis. Jis įveiks ne tik strazdanas ar prasto įdegio pėdsakus, bet ir kitas pigmentines dėmes. Kartais citrinų eterinis aliejus maišomas su kosmetiniu moliu, o su baziniu aliejumi (3-5 lašai 15 lašų bazinio aliejaus) jis šviesina ir išlygina veido odos spalvą, sutraukia poras, šalina riebalų perteklių ir prisotina epidermį taip reikalingu vitaminu C. Klasikinis derinys „Citrina Mėta“ (atitinkamai 3 ir 2 lašai).
Ramunėlės – lašas šio aliejaus slepia savyje gebėjimą nuraminti bet kokią odą, nesvarbu kas ją sudirgino. Ramunėlė tinka ir jaunai ir brandžiai odai, kovoja su šalčio ir karščio pasekmėmis. Įlašink 1 lašą ramunėlių eterinio aliejaus į 50 ml įprasto drėkinamojo kremo ir gausi nuostabią atpalaiduojančią priemonę savo veidui.
Arbatmedis – nepakartojamas antiseptikas. Taip pat kaip ir Levandos, šio aliejaus galima neskiesti prieš kontaktą su oda. Jis naudojamas esant akne bėrimui, uždegimams, vabzdžių įkandimams, grybeliniams nagų ir odos susirgimams. Be to arbatmedžio aliejus įveikia virusus ir stiprina imunitetą.
 
Tam, kad eterinių aliejų procedūros atneštų naudos ir malonumo, reikia:
  • naudoti tik natūralius eterinius aliejus;
  • laikytis dozavimo – eteriniai aliejai yra tokie koncentruoti, kad naudojami lašais ir jokiu būdu ne šaukštais;
  • laikytis atstumo – daugumos eterinių aliejų negalima tiesiog užtepti ant odos. Naudokite tik mikro kiekiais ir su emulgatoriais. Bazinis aliejus, kremas arba gelis tiks kaukėms, grietinėlė ar jūros druska – voniai;
  • vasaros metu nenaudokite kaukių su citrusiniais aliejais prieš išeinant į lauką. Jie yra fitotoksiški. Geriausia citrusinių aliejų kaukes naudoti vakare arba ne mažiau kaip 4 valandas prieš išeinant į lauką.
<< grįžti prie straipsnių <<

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Kontaktai

Kaunas, Kęstučio 44
Tel.: 221303, 865998012
El.paštas: kaunas@ajurvedavisiems.lt
Darbo laikas:
I - 11-19
II - 11-19
III - 11-19
IV - 11-19
V - 11-19
VI - 11-16
VII - nedirbame
 

Duomenų apsaugos politika

Mes vertiname savo klientų saugumą, tad užsakymui įvykdyti reikalingi duomenys niekada nebus perduoti tretiesiems asmenims, nesusijusiems su užsakymo įvykdymu. 

Paspausdami mygtuką "Siųsti užsakymą" Jūs sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys bus naudojami tik užsakymo įvykdymo tikslu. Jūsų telefono numeris, pristatytmo adresas ir kontaktinis vardas bus pateiktas pristatymo kompanijai ir naudojamas tik siuntos pristatymo ir įteikimo tikslu. 

Jokie naujienlaiškiai ar informacija be atskiro Jūsų sutikimo nebus siunčiama.